<< Back

Top Gear Live

DE WENS VAN DE KLANT

Van 2010 tot en met 2016 toerde Top Gear Live over de hele wereld. Het tv-programma van Top Gear stond en staat nog steeds bekend om de combinatie van mooie auto’s, hilarische acts en spectaculaire stunts. Zo ook het auto evenement Top Gear Live, ook gepresenteerd door Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May. RARE heeft het voorrecht gehad om 4 evenementen met de mannen te mogen organiseren. Waarvan twee in Amsterdam (Amsterdam RAI en Ziggodome), in Oslo (Spektrum) en Johannesburg (circuit Kyalami).

WAT WAS DE ROL VAN RARE?

RARE was verantwoordelijk voor de technische productie (lichtshow, bouw van tribune (waar nodig), invulling van de exhibition ruimte, corporate hospitality), pr & marketing (waaronder ook ticketverkoop), sales & sponsor finding en concept- en content development. Daarnaast was RARE ook verantwoordelijk voor het reisprogramma van de crew, hotelaccommodatie, de crewcatering en bij twee evenementen verantwoordelijk voor de invulling van publieks- en hospitality catering.

DE WIN-WIN

In totaal heeft ons team vier edities van Top Gear Live georganiseerd. Top Gear Amsterdam in Amsterdam RAI (50.000 bezoekers), Ziggo Dome (35.000 bezoekers),Top Gear Oslo in Spektrum (50.000 bezoekers) en Johannesburg op circuit Kyalami (350.000 bezoekers). Met connecties binnen de wereld van auto-, luxe- en mediamerken zorgden wij voor de mooiste samenwerkingen en dat elke dare devil wist dat Top Gear plaatsvond. We hebben voor verschillende merken activaties bedacht en vormgegeven. Daarnaast hebben we Top Gear Gala avonden georganiseerd met als vaste onderdelen een uitgebreid culinair en muzikaal programma en een Q&A met Jeremy Clarkson.

Top Gear Live Events Amsterdam RAI, Amsterdam Ziggodome, Oslo Spektrum en Johannesburg op het Kyalami circuit
Presentatoren Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May
Verantwoordelijkheden RARE Technische productie, pr & marketing, ticketverkoop, sales & sponsor finding, concept- en content development, reisprogramma van de crew, hotelaccommodaties en de crewcatering publieks- en hospitality catering