<< Back

Online Graduation Ceremony Hotelschool The Hague 2020

DE WENS VAN DE KLANT
Drie keer per jaar per campus houdt Hotelschool The Hague (HTH) een afstudeer ceremonie voor de studenten die zijn afgestudeerd. Bij deze evenementen ligt de focus op de studenten, hun tijd op HTH, bepaalde highlights en de docenten die dit mede mogelijk hebben gemaakt. Het evenement vindt altijd plaats op een unieke locatie waarbij ook vrienden en familie aanwezig zijn. Met intrede van COVID-19 werd het al snel duidelijk dat het organiseren van dit evenement niet op dezelfde manier zoals altijd mogelijk was. HTH was op zoek naar een partner die kon helpen om dit op een corona-proof manier te realiseren. Gaandeweg werd duidelijk dat ook met een 1.5e meter plan het evenement niet offline kon gaan plaatsvinden door de veranderende maatregelen vanuit de overheid en het RIVM.

WAT WAS DE ROL VAN RARE
Het team van RARE heeft allemaal gestudeerd aan HTH en daarom lag dit project ook dicht bij het hart. Door de nauwe relatie die is blijven ontstaan werd de hulp ingeschakeld van RARE om ervoor te zorgen dat er alsnog een evenement werd georganiseerd waarbij de studenten zich dit voor altijd zouden herinneren. RARE werd toegevoegd aan het projectteam van HTH voor de ceremonie waarbij nauw werd samengewerkt en gebrainstormd. De beslissing om een online evenement te organiseren werd genomen en een plan werd gemaakt om dit ook op deze manier memorabel te maken. RARE was verantwoordelijk voor het vinden van een studio, het contact daarmee, het regieboek, draaiboek, muziekvergunning, entertainment, overige content en het projectmanagement op de dag zelf.

DE WIN-WIN
Op zaterdag 21 november ging om 16.00 uur het systeem open waarbij studenten, hun familie en vrienden en docenten konden inloggen om het evenement bij te wonen. Hierbij was er een grote aftelklok te zien met FADO muziek als achtergrond en waren de studenten te zien in de studio als publiek op 9 schermen. De opening werd verzorgd door host Rod Ben Zeev die met humor en enthousiasme iedereen welkom heette en de Board of Directors (BoD) van HTH introduceerde. De rest van het programma werd gevuld door speeches van de BoD, impact speaker Niek van den Adel, een film met studenten ervaringen, Word Cloud/Slido sessies met studenten die inbelde en als highlight van de avond een optreden van neuro-magic specialist Victor Mids. Aan het einde van de show werden gerespecteerde docenten en de BoD het podium opgevraagd om de geplande loterij te organiseren waarbij prachtige prijzen werden weggegeven. Tot slot werd er met champagne geproost op de afgestudeerden en werd er gedanst en gelachen tot de laatste minuut. De reacties waren overweldigend, de afgestudeerden waren aangenaam verrast en enorm enthousiast over deze afstudeer ceremonie.

Datum 21 november 2020
Aantal online aanwezigen 500+
Verantwoordelijkheden RARE Vinden van een studio, het contact daarmee, het regieboek, draaiboek, muziekvergunning, entertainment, overige content en het projectmanagement op de dag zelf