<< Back

Kookboek van het jaar Verkiezing

EN DE WINNAAR IS..

DE WENS VAN DE KLANT

Op 10 november 2017 vond de jaarlijkse Kookboek van het Jaar Verkiezing plaats. Het evenement werd gehouden in Restaurant Bougainville. Er waren 6 boeken genomineerd en daarmee in de race voor de prijzen: ‘Beste Volgens Professionele Jury’, ‘Beste volgens de Consument’, ‘Meest Duurzame Boek’, ‘Beste ontwerp/fotografie/food stylist’. Uit de 6 werden 4 winnaars gekozen.

THE WINNAARS VAN KOOKBOEK VAN HET JAAR 2017:

Kookboek van het jaar (Beste Volgens de Jury) – The Green Kitchen at Home door David Frenkiel & Louise Vindahl

Gouden Garde Publieksprijs 2017 (Beste Volgens de Consument) – Smokey Goodness 2 door Jord Althuizen

Meest Duurzame Kookboek – Empty the Fridge door Jennifer Schelber

Beste ontwerp/fotografie/food stylist – The Green Kitchen at Home by David Frenkiel & Louise Vindahl

The Green Kitchen at Home is een vegetarisch kookboek geschreven door een Zweeds duo, met de focus op mensen die al jaren vegetarisch zijn en mensen die net begonnen zijn met meer groenten eten. Jord Althuizen kreeg meer dan 30% van de stemmen van de consument en werd daarom de winnaar van de Goude Garde publieksprijs 2017.

HET BRILJANTE IDEE

Het evenement bestond uit een exclusieve perslunch geheel verzorgd door RARE bij het restaurant Bougainville. Chef Pascal Jalhay verzorgde hierbij een 6 gangen lunch, geïnspireerd op gerechten uit de 6 genomineerde boeken. Het avondprogramma is ook geheel verzorgd door het team van RARE, de uitreiking werd gehouden in Foodyard Amsterdam, locatie van onze sponsor Bidfood. De avond bood entertainment, een 6 gangen walking-dinner (nogmaals geïnspireerd door de 6 genomineerde boeken) en de uitreiking.

DE WIN-WIN

Het evenement was een groot succes, de 150 genodigden hebben enorm genoten van de festiviteiten en de winnaars zijn goed in het zonnetje gezet. Door dit evenement hebben we veel publiciteit gegenereerd voor de genomineerde en winnende kookboeken en het kookboek in het algemeen weer een podium gegeven.

Editie 11
Datum November 10, 2017
Locatie Restaurant Bougainville + Foodyard