<< Back

De Nationale Foodtruck Dag 2020

DE WENS VAN DE KLANT
Buurtkeukens is een initiatief dat is ontstaan met de intrede van COVID-19. Nadat Jeroen Janssen begin maart 2020 een foodtruck voor een avond naar zijn buurt haalde om deze ondernemer aan de broodnodige omzet te helpen, bleek dit ook een impuls voor de saamhorigheid in de buurt te zijn. Via buurtkeukens.nl regel je gemakkelijk een foodtruck voor jouw buurt en tegelijkertijd help je een foodtruckondernemer. Het afgelopen half jaar hebben al meer dan 600 buurten foodtrucks uitgenodigd, door heel Nederland.

De Nationale Foodtruck Dag is een terugkerend initiatief en gaat jaarlijks plaatsvinden in oktober. Het doel is om in zo veel mogelijk buurten en andere locaties in Nederland een foodtruck te plaatsen op deze Nationale Foodtruck Dag. Alles uiteraard COVID-19 proof. Met deze dag willen we bewerkstelligen dat buurten, bedrijven en andere organisaties in heel Nederland foodtrucks blijven bestellen het hele jaar door. Dit kan immers tijdens alle jaargetijden. Weer of geen weer, de “foodtruck-chefs” staan altijd met veel passie en plezier voor de gasten te koken. Zeker in de huidige coronatijd kunnen deze ondernemers de extra promotie goed gebruiken.

WAT WAS DE ROL VAN RARE
RARE was verantwoordelijk voor de sales, marketing en pr van het evenement dat op zaterdag 24 oktober 2020 plaatsvond. Hierbij komt kijken het schrijven van persberichten en uitsturen, persoonlijk contact met de media en samenwerkingen opzetten met media, bloggers en/of influencers. Daarnaast heeft RARE gekeken naar de persoonlijke relaties die zijn opgebouwd door jaren ervaring met foodtruckondernemers, om deze te laten aansluiten bij dit initiatief.

DE WIN-WIN
De Nationale Foodtruck Dag was een groot succes en meer dan 35 foodtrucks werden geplaats in buurten door heel Nederland. Het initiatief heeft meerdere culinaire platforms, Nederlandse kranten en radioprogramma’s gehaald. Daarnaast kwamen Omroep Flevoland en RTV Utrecht langs voor een speciaal tv-item om hier aandacht aan te besteden. De reacties vanuit de verschillende buurten en de foodtruckondernemers waren enorm enthousiast en zal deze dag ook weer plaatsvinden in 2021!

Datum 24 oktober 2020
Organisatie door Buurtkeukens & RARE
Verantwoordelijkheden RARE Sales, marketing en pr van het evenement
Neem een kijkje op Buurtkeukens.nl