<< Back

Amsterdam Food Pitch 2020

DE WENS VAN DE KLANT
Amsterdam Food Pitch is een initiatief van De Kweker. Dé Amsterdamse groothandel voor de foodprofessional van nu. Het doel van de competitie is om kleine ondernemers en thuiskoks een platform te bieden en te ondersteunen in hun productieproces van keuken tot schap. Winnaars komen in de schappen van De Kweker te liggen. De Kweker maakt zich sterk voor innovatieve producten van startende producenten en is al ruim 50 jaar gevestigd in Amsterdam. De jury van Amsterdam Food Pitch bestaat uit professionals uit de Amsterdamse food scene. Zo schoven Marjan Ippel (Talkin’ Food, journalist en food trendwatcher), Tjitze van der Dam (Executive (sous-) chef-kok, 24H chefs), Nancy van Batenburg (hoofdredacteur van culy.nl), Karin Richter (mevrouw Hamersma) en Gert Blaauw (algemeen directeur De Kweker) aan als juryleden. Sinds 2018 is RARE betrokken bij dit evenement om te assisteren bij de marketing en pr.

WAT WAS DE ROL VAN RARE
RARE was verantwoordelijk voor de marketing en pr van het evenement dat gedurende 2020 plaatsvond. Hierbij komt kijken het schrijven van persberichten en uitsturen, persoonlijk contact met de media en samenwerkingen opzetten met media, bloggers en influencers het schrijven van blogs voor op de website van Amsterdam Food Pitch en social media management.

DE WIN-WIN
Door de promotie van het evenement schreven meer dan 65 creatieve en innovatie ondernemers zich in om mee te doen aan deze competitieve wedstrijd. Twaalf finalisten gingen uiteindelijk door naar de finale na het stemmen van het publiek en een proefronde met de vakjury. Zij presenteerden tijdens de finale hun product aan de jury onder toeziend oog van pers, familie en vrienden via een online evenement. De winnaars van Amsterdam Food Pitch 2020 zijn:
• Max&Bien Plantaardige Roomboter winnaar Lekkerste Product 2020
• Leppa Limo winnaar Duurzaamste Product 2020
• Knafeh Amsterdam winnaar Publiekslieveling 2020

Datum okt 2019 - nov 2020
Verantwoordelijkheden RARE Schrijven van persberichten en uitsturen, persoonlijk contact met de media en samenwerkingen opzetten met media, bloggers en influencers het schrijven van blogs voor op de website van Amsterdam Food Pitch en social media management
Neem een kijkje op de website van Amsterdam Food Pitch